Volledig scherm
PREMIUM
De spaarpot moet er aan geloven. Bergen op Zoom komt miljoenen tekort. © ANP XTRA

Nieuwe tegenvaller: Bergen op Zoom fors in het rood over 2019

BERGEN OP ZOOM - Bijna elf miljoen schiet Bergen op Zoom tot nu toe over 2019 in het rood. Voornaamste oorzaak: de zorg. Miljoenen extra is de gemeente kwijt aan WMO en jeugdzorg. Om het gat te dichten kan Bergen op Zoom niks anders doen dan in de spaarpot graaien.

,,En er zijn plannen een signaal richting Den Haag af te geven dat het zo niet kan. Want er zijn meer gemeenten met dit probleem”, legt Erwin Stander, woordvoerder van de gemeente uit. ,,Kijk maar naar Woensdrecht.” Deze gemeente meldde ook een fors tekort over 2019 met ook de WMO als een van de belangrijke tegenvallers.

  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.