Volledig scherm
PREMIUM
Patrick van der Velden, Anja Hessels en Peter Berben in het Suikerlab. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Nieuwe missie voor het Suikerlab in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een broedplaats voor de agrofoodindustrie, de plek bedrijven, studenten en start-ups elkaar kunnen vinden om te innoveren op het gebied van de agrofood. En een plek waar studenten lessen kunnen volgen. Dat moet allemaal gebeuren in het voormalige Suikerlab. De betrokkenen staan te trappelen om te beginnen.

Wie nu het witte pand aan de Van Konijnenburgweg binnenwandelt, merkt vooral op hoe rustig het er is. De studenten van Zoomvliet Studio, een opleiding van ROC West-Brabant, hebben vakantie en komen niet meer terug. De opleiding zat bijna een jaar in het Suikerlab, maar verkast naar het Eventum. Het is daarom het ideale moment om te gaan verbouwen en daarna het Suikerlab weer te vullen. Met bedrijven.