Volledig scherm
PREMIUM
© BN DeStem

Nieuwbouw Bravis ziekenhuis: Bergen op Zoom zet vol in op locatie knooppunt Zoomland langs A4/A58

UpdateBERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - De gemeente Bergen op Zoom zet vol in op een vrij liggende locatie langs knooppunt Zoomland voor de aangekondigde nieuwbouw van Bravis ziekenhuis. Dat heeft wethouder Patrick van der Velden donderdagavond bekendgemaakt aan de Bergse gemeenteraad. ,,Zoomland scoort maximaal op de criteria die Bravis stelt.”

Vooral de richtlijn dat patiënten uiterlijk in 45 minuten op de Spoed Eisende Hulp (SEH) of acute verloskunde moeten zijn, maakt knooppunt Zoomland veel aantrekkelijker dan de Roosendaalse locatie, aldus Van der Velden. Roosendaal maakte eerder bekend dat het open gebied tussen rijksweg A58 en woonwijk Tolberg (locatie Bulkenaar) bij het ziekenhuisbestuur is aangedragen voor de nieuwbouw die medio 2025 open moet.

  1. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

    MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?