Modefestival in botenloods Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een staalbouwloods die normaal gesproken vol staat met boten; het lijkt niet de meest voor de hand liggende plek voor een modefestival. Toch leende de loods van Bruijs Jacht- en Staalbouw in Bergen op Zoom zich donderdagavond prima voor het modefestival georganiseerd door de Suijkerpot uit Steenbergen, in samenwerking met de Dependance en Instyle uit Bergen op Zoom.

Keiharde muziek en kraampjes waar onder andere gin tonics, koffie en pizza gehaald konden worden; het was net een muziekfestival. Waar het echt om draaide waren de ingerichte winkeltjes, en natuurlijk de catwalk die in het midden van de loods stond. Ook konden dames hun haar in de krul laten zetten. Tijdens het festival werd door middel van een loterij geld opgehaald voor Stichting Ankie.

Veel vrouwen

Het publiek bestond grotendeels uit vrouwen, hoewel er ook mannenkleding te koop was. Stan Hoeffgen uit Bergen op Zoom staat er samen met zijn vader een beetje verloren bij. ,,Waarom ik hier ben? Ik ben door mijn moeder meegenomen”, lacht hij. ,,Er is drank en eten, dus komt wel goed.”

Fantastische locatie

Zo’n 180 mensen bezochten het festival. ,,Een super opkomst”, vindt organisator Andrea Suijkerbuijk van de Suijkerpot. ,,Het is echt net een festival, maar dan met wat extra’s. Deze locatie is fantastisch, normaal liggen er alleen maar boten. Die zijn weggehaald voor ons. Een hapje, drankje, shoppen en een beetje chillen. Het is hartstikke gezellig. De onderneemster organiseert wel vaker avonden voor haar klanten. Ik denk dat het belangrijk is om iets extra’s te doen. Om ervoor te zorgen dat mensen wel naar je stenen winkels blijven komen en niet alles online kopen.”

De winkeleigenaresse organiseert wel vaker avonden voor haar klanten. ,,Dat blijf ik doen. In de winter weer op een andere locatie, denk ik.”

Modefestival botenloods boz
Volledig scherm
Modefestival botenloods boz © Sandra Moerland