Volledig scherm
PREMIUM
De uit het West-Brabantse Huijbergen afkomstige priester Jan van Aert (84) is na een verblijf van 57 jaar in Taiwan terug in Nederland om van zijn welverdiende oude dag te genieten. © Pix4Profs/Jan Stads

Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan

InterviewHUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”

Jans’ zusje Nelly Goossens (79) kent zijn zieleroerselen. Al ziet ze naar eigen zeggen niet zo vaak dit soort emoties bij hem. ,,Je bent vrijwel nooit droevig, toch?” Nelly's hand op de arm van de pastoor. ,,Wij zorgen voor Jan. Dat doe je als familie.”

  1. Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp, een hoofdpijndossier dat wethouder Annette Stinenbosch woensdag heeft doen aftreden, kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht.