Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemer Jos Schilleman (73) is blij met de tips via de app. ,,Het zorgt constant voor nieuwe ingevingen.’’ © Peter Braakamnn/Pix4Profs

Met een slim horloge gaan Bergse ouderen de strijd met geheugenverlies aan

BERGEN OP ZOOM - Wie ouder wordt, herkent het vast. Een woord vergeten of de oriëntatie even kwijt zijn. Een app en een intelligent horloge kunnen daarbij helpen.

,,Aangenaam, de patiënt’’, grapt Jos Schilleman (73) bij binnenkomst. Hij is een van de (voorlopig) 28 deelnemers aan het project Do ACTIVE, een samenwerking tussen zorgorganisatie tanteLouise en de gemeente Bergen op Zoom. Met de combinatie van een app op de mobiele telefoon en een slim horloge gaan zij de strijd aan met geheugenverlies.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.