Meer vrouwen in de ring: ‘Mensen kijken vreemd op als ik vertel dat ik serieus kickboks’

videoJab jab cross, hoek, lowkick. Begrippen die steeds meer vrouwen zich eigen maken. Kickboksscholen zien het aantal vrouwelijke leden rap stijgen.

De bel wordt geluid. De muziek gaat uit. De scheidsrechter wenkt de vechters. In de ring staan Liesbeth van den Broek (34) uit Zegge en Kelly Sullot (29) uit Dordrecht. Beiden staan op het punt te beginnen aan hun eerste kickbokswedstrijd.

Van den Broek heeft haar lange, bruine haar strak ingevlochten. Ze zit al dertien jaar in het kickbokswereldje. Met haar man Michel is ze sportschoolhouder van Sportplaza in Essen, dat ook locaties heeft in St. Willebrord, Breda en Hendrik Ido Ambacht. ,,We begonnen met een zaaltje huren voor kickboksen, dat hebben we uitgebreid met fitness en groepslessen.” 

Trainen met mannen

Quote

Je ziet dat veel vrouwen het voor de conditie doen, niet om een hoog niveau van vechtsport te bereiken

Liesbeth van den Broek, Eigenaresse Sport Plaza

Ze ziet dat vrouwen interesse tonen voor de vechtsport: de cardio kickbokslessen, waar 70 procent vrouw is, zijn zo populair dat ze die wil gaan uitbreiden. ,,Bij deze sport weet je zeker dat je elkaar niet op het hoofd of op het lichaam raakt: je traint op de bokshandschoenen of de bokszak. Heel anders dan het echte kickboksen. Je ziet dat veel vrouwen het voor de conditie doen, niet om een hoog niveau van vechtsport te bereiken.” In de wedstrijdgroep zitten dan ook nauwelijks dames. ,,Jammer, want ik heb ter voorbereiding op de wedstrijd niet kunnen trainen met een vrouw in mijn gewichtsklasse.” Dus trainde ze met mannen.

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?