Volledig scherm
De man bleek onder invloed te zijn van cocaïne. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man probeert drugs te verstoppen bij politieauto en mishandelt agenten in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdag in Krabbendijke aangehouden nadat hij betrapt werd op het rijden onder invloed en vervolgens drugs wilde verstoppen bij een politieauto. De man mishandelde ook nog twee agenten, dat meldt de politie.

De man werd rond 18.45 uur aangehouden op de Noordweg in Krabbendijk. Agenten controleerden zijn auto en roken hennep. Ze vroegen hem alle drugs af te geven. Daar dacht de man anders over. Hij stapte uit en werd gecontroleerd, maar agenten zagen dat hij een pakje met vermoedelijk drugs wilde verstoppen bij de politieauto. De man besloot het op een lopen te zetten. Door hem pootje te haken, konden agenten hem weer vastpakken. 

Mishandelen van agenten

Vervolgens verzette de Bergenaar zich volgens de politie zo heftig dat een van de agenten gewond raakte. Hij is door een arts behandeld aan letsel aan zijn schouder. De agent heeft aangifte van mishandeling gedaan. Een andere agent die tegen zijn been geschopt werd, deed eveneens aangifte. Het pakketje dat de man probeerde verstoppen is later gevonden door een speurhond. De inhoud wordt nog onderzocht.

Cocaïne, THC en (meth)amfetamine

De Bergenaar is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar bleek dat hij  onder invloed was van cocaïne, THC en (meth)amfetamine. Een GGD-arts heeft bloedonderzoek gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.