Man (29) aangehouden voor vermoedelijke brandstichting bij woningbrand in Bergen op Zoom

VideoBERGEN OP ZOOM - Aan de Aert van der Neerstraat in Bergen op Zoom heeft dinsdagochtend een brand gewoed. Een man van 29 werd later aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de brand.

De brandweer en ambulance rukten massaal uit voor de brand. Omdat er de verwachting was dat er mogelijk mensen in de woning aanwezig zouden zijn, werd er een traumahelikopter opgeroepen. Dat meldde een woordvoerster van de brandweer. 

De brand werd rond 06.10 uur ontdekt in de woning. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk opzettelijk aangestoken was. Aan de Adriaan Brouwerstraat werd later een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man zou vermoedelijk betrokken zijn bij de brandstichting. 

Er zijn voor geen gewonden gevallen bij de brand. Er was niemand in het huis aanwezig. De 29-jarige verdachte is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en zit nog vast. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Volledig scherm
De woning is afgezet met linten. © MaRicMedia / Christian Traets
Volledig scherm
Brand woning Bergen op Zoom © MaRicMedia / Christian Traets
  1. Leerling die kluisje voor vuurwerkbom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders
    PREMIUM

    Leerling die kluisje voor vuurwerk­bom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders

    BERGEN OP ZOOM - Een geschorste leerling van 't Rijks heeft via een kort geding geprobeerd op de Bergse scholengemeenschap te blijven. Hij is samen met twee schoolgenoten geschorst voor het vuurwerkincident op 25 november vorig jaar. De rechter oordeelt na bestudering van camerabeelden echter dat de school hem terecht heeft geschorst en overgeplaatst naar een andere onderwijsinstelling.