Volledig scherm
PREMIUM
Door files en ongelukken is de A4 bij Bergen op Zoom steeds gevaarlijker geworden. De verkeersdrukte op de ader tussen Rotterdam en Antwerpen is sterk toegenomen. © 112Midden-Zeeland.nl

Lobby om verbreding A4 bij Bergen op Zoom tussen de oren te krijgen bij Rijkswaterstaat

BERGEN OP ZOOM - Bedrijfsleven en de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen maken samen een vuist om taaie en langlopende kwesties een slinger te geven. Concrete doelen: ‘thuiszitters’ met gerichte hulp van ondernemers sneller aan het werk krijgen, het vmbo- en mbo-onderwijs op peil houden en de lobby voor verbreding van de A4 bij Bergen op Zoom stevig op de rails zetten.

Dat laatste is hard nodig, zegt Jeroen de Lange van ondernemersorganisatie VNO-NCW Brabant Zeeland, nu blijkt dat Breda de blik vooral op Tilburg richt. Simpel gezegd: als de regio Bergen op Zoom de verkeersproblemen op de A4 -en dan vooral de ‘flessenhals’ bij knooppunt Zoomland- serieus tussen de oren wil krijgen bij Rijkswaterstaat, dan is krachtenbundeling in de eigen contreien een eerste vereiste.

  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.