Volledig scherm
PREMIUM
Bergen op Zoom 2014. De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig houden. Dat landt nu ook op de scholen in de regio via een uitgebreid lespakket. © Dick Vermaas

Lespakket over Slag om de Schelde:
‘Maak hier gebruik van’

Bevrijding 75 jaarBERGEN OP ZOOM - Maak hier gebruik van. Vertel het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. En van de bevrijding in 1944. Die boodschap had wethouder Barry Jacobs van Bergen op Zoom dinsdagmiddag aan tientallen vertegenwoordigers van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

Jacobs kreeg in het Groot Arsenaal uit handen van Caroline Raaijmakers van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal het eerste exemplaar van de lesbrief overhandigd die is gemaakt om op de scholen mee aan de slag te gaan. ,,Wat is voor mijn omgeving van belang? En dat levert in Woensdrecht een totaal ander verhaal op dan in Steenbergen. Want tussen de bevrijding van die twee plaatsen zit een maand. En dan komt het pas echt tot leven in de klas”, vertelde Sjef de Wit, oud-leerkracht en een van de makers van de lesbrief aan het onderwijsgezelschap.

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.