Volledig scherm
Het nieuwe pand gaat vanaf vrijdag weer open. © Pix4Profs/Tonny Presser

La Place langs de A58 bij Wouwse Tol gaat vanaf vrijdag weer open

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Er is weer leven langs de A58 bij Wouwse Tol. Meer dan een half jaar is er hard gebouwd aan het nieuwe pand van La Place en dat is nu af. Vrijdag opent het wegrestaurant de deuren weer.

Forensen en andere weggebruikers hebben de afgelopen maanden het pand razendsnel gebouwd zien worden. Dat moest, want het restaurant wilde vanaf het hoogseizoen weer open zijn, in juli. En dat is gelukt.

In de tussentijd hebben de medewerkers van La Place op verschillende vestigingen in de buurt gewerkt, vertelt locatiemanager Rachid Andich. ,,Maar nu zijn we er weer en we staan te trappelen om aan de slag te gaan.”

Pand was verouderd

Volledig scherm
De sloop van het oude pand. © Pix4Profs/Tonny Presser

Er is veel veranderd. Het vorige gebouw was behoorlijk verouderd. Nu staat er een nieuw restaurant, dat volgens Andisch een stuk gezelliger is. Hoge plafonds, veel groen, zowel in de planten als in de meubels en een kinderhoek voor jongste bezoekers. Afgelopen week is er hard gewerkt om alle puntjes op de i te krijgen, onder andere door een dag proef te draaien voor familie en vrienden.

In de tussentijd wordt er door medewerkers van projectontwikkelaars Van Omme & De Groot nog hard gewerkt aan de afwerking. Het andere horecagedeelte is nog leeg, eigenaar van het pand Rob van der Valk zoekt daar nog een huurder voor. Aan de achterkant wordt gewerkt aan een aantal appartementen die ook bijna klaar zijn.

Fietsend naar La Place

En goed nieuws voor fietsende Bergenaren: het restaurant langs de A58 is vanaf nu ook te bereiken met de fiets. ,,Je kunt straks, als ons terras klaar is, er meteen op fietsen”, vertelt Andich.

Vanaf vrijdag kunnen mensen dus weer terecht in het restaurant. De officiële opening staat gepland voor begin oktober, dan zijn ook de nieuwe vergaderzalen van La Place gereed.

Volledig scherm
De werkzaamheden aan het nieuwe pand, eerder dit jaar. © Pix4Profs/Tonny Presser