Volledig scherm
PREMIUM
Op de kersverse rotonde bij de Zoomdam naast ‘t Rijks moet in 2020 een kunstwerk komen te staan als entree naar het historische centrum van Bergen op Zoom, zo vinden de stadsgidsen. Architectenbureau RO&AD denkt mee. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

‘Kunstwerk bij Zoomdam als entree voor historische Bergse binnenstad’

BERGEN OP ZOOM - Om de nieuwe rotonde op de totaal gerenoveerde Zoomdam meer smoel te geven als entree van de Bergse binnenstad, wil de Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) daar in 2020 een kunstwerk plaatsen. Ze krijgen steun van RO&AD Architecten.

Na vijf maanden totale afsluiting voor een ingrijpende reconstructie is de Zoomdam sinds vorige week tot veler opluchting weer open voor het verkeer. De stadsgidsen van de SBM zien de rotonde aan de kop van de Burg. Stulemeijerlaan bij 't Rijks als een belangrijke toegang tot de historische binnenstad.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.