Volledig scherm
© Shutterstock

Kroegbaas in Bergen op Zoom aangevallen omdat hij café wil sluiten

BERGEN OP ZOOM - Een café-eigenaar is dinsdagavond op de Grote Markt in Bergen op Zoom aangevallen door een man omdat het café ging sluiten. Een 46-jarige man uit Tholen is aangehouden en meegenomen naar het politiecellencomplex.

Rond 23.30 uur besloot de kroegbaas dat hij zijn café wilde gaan sluiten. Op het moment dat hij de deuren wilde sluiten, kwamen er vier mensen binnen. Een man werd lastig en besloot zelf dat hij ‘bier gaat drinken’. De eigenaar verzocht de man om de zaak te verlaten, maar de man gaf daar geen gehoor aan. De man pakte hierop de eigenaar vast en duwde hem tegen de bar aan. Ook duwde hij het hoofd van de eigenaar tegen een bartafel aan. Een van de laatste klanten in het café sprong er tussen en de personen verlieten de bar.

Signalement

Dankzij een oplettende medewerkster kon er een duidelijk signalement worden gegeven aan de politie en is de man in een ander café aangehouden. Tijdens overbrenging naar het politiebureau was de verdachte erg vervelend. De agenten roken een sterke alcohollucht en kregen daarom het idee dat de verdachte onder invloed was van alcohol. Hij besloot echter niet mee te werken aan een ademanalysetest. Wanneer iemand dat doet, dan kan hij een gevangenisstraf van twee maanden of een geldboete krijgen.

  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.