Volledig scherm
Krabbenfoor in de Lievevrouwenstraat vorig jaar. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Krabbenfoor: vier dagen volop muziek in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Marktkramen, straatentertainment, workshops, plekken voor een natje en een droogje, een historische bierbrouwerij wandeling en veel live muziek. Vanaf donderdag 25 juli is het vier dagen Krabbenfoor, sinds 1964 een jaarlijks terugkerend fenomeen in de Bergse binnenstad. 

De naam is een samenvoeging van Krabben en Foor. Het eerste verwijst naar de carnavalsnaam van de stad (Krabbegat), foor staat voor ‘markt’.

John de Bever en Crazy Little Things

Ondernemers pakken uit met aanbiedingen, op de diverse pleinen en bij horecagelegenheden is er gezelligheid en vermaak. Teveel om op te sommen, al springen er wel een paar optredens en podia uit. Op de Grote Markt zijn er tussen de plaatjes van DJ Dave door optredens van Popcorn en Crazy Little Things (donderdag), Chimène, The Billy’s en De Heeren van Aemstel Band (vrijdag), O’Nine (zaterdag) en Gaia (zondag). Speciaal daar is ook de Krabbenfoor Bingo, onder leiding van Huub Hangop, op zaterdagmiddag.

Op het Beursplein zijn op donderdag de DJ’s Hollywood, William Dierckx en Kymo actief, en is er op vrijdagavond een Nederlandstalige revue met optredens van onder meer John de Bever, Marijn van Geel, Alex Krijnen en Nelis Leeman. Zaterdag spelen daar Anita en Ed, Mascha Gladines en Glance, zondagmiddag treden Koor van Lieverlee, John van der Bruggen en Popcorn op.

Kinderplein

Op het Thaliaplein luisteren Ruben Poetiray, Will Claase, Jackey Rain en Diana Monoarfa steeds één dag de Pasar Malam op, in de Korte Bosstraat zijn er optredens van A-custicq, de DJ Draait Door, Backroad, DJ Shakedown Benny, Kalimba en Martin Janse. Het Sint-Catharinaplein wordt omgedoopt tot Kinderplein. Daar zijn alle dagen dansdemonstraties, optredens van rappers, zanggroepen, beatboxers en goochelaars. Op zondagmiddag is er daar een kinderbingo.

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.