Volledig scherm
PREMIUM
Opening Fort Henricus © Pix4Profs/Peter Braakmann

Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen

STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

,,Misschien bestaan boekjes dan niet eens meer'', lacht wethouder Esther Prent terwijl zij haar pakketje in de koker propt. Zij hoopt dat het fort, onderdeel van de West Brabantse Waterlinie, een trekpleister voor Steenbergen wordt. ,,De torenvalk heeft de toren in elk geval al gevonden'', zegt Gert de Groot van Natuurmonumenten, de eigenaar van het fort. 

  1. Rondleiding op de crisisopvang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’
    PREMIUM

    Rondlei­ding op de crisisop­vang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’

    HALSTEREN - Het is vijf uur en eigenlijk zit onze rondleiding bij de crisisopvang van GGZ WNB er wel zo’n beetje op als plots een nieuwe cliënt binnenkomt met de ambulance, vergezeld door politie-agenten. Een jonge man die stemmen hoort en thuis door het lint is gegaan. ,,Wij hebben geen plek, misschien Emergis of Breburg?”, vraagt Claire de Vries zich hardop af tijdens het overleg met de psychiater voordat ze de man gaan beoordelen.