Koeien springen een gat in de lucht in Bergen op Zoom: ‘Dit heb ik nog nooit eerder gezien’

videoBERGEN OP ZOOM - Ze kijken even onwennig. Maar als ze eenmaal twee stappen buiten hebben gezet, springen de koeien van kaasboerderij De Zuidgeest in Bergen op Zoom een gat in de lucht. De blije koeien in de wei trekken tientallen bezoekers. ,,Zou jij niet blij zijn als je eindelijk naar buiten mocht”, zegt een van de bezoekers.

Eenmaal in de wei, maken de koeien van blijdschap de meest gekke bokkensprongen. In november stonden ze voor het laatst buiten. ,,Normaal gaan ze eerder de wei in”, zegt Marjo Huijsmans van kaasboerderij De Zuidgeest. ,,We moesten de afrastering nog afronden en een stuk bestraten.”

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.