Na de rumoerige kijkdag bij het Capitool in Washington lijkt een bezichtiging om het Bergse stadhuis te verkopen even geen aanrader. Het Amerikaanse carnaval is toch minder leutig dan de Bergse Vastenavend.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de rumoerige kijkdag bij het Capitool in Washington lijkt een bezichtiging om het Bergse stadhuis te verkopen even geen aanrader. Het Amerikaanse carnaval is toch minder leutig dan de Bergse Vastenavend. © AFP/Peter van Trijen

Kijkdag bij Capitool geen aanrader voor Bergs stadhuis: niet zo'n leutige Vastenavend

COLUMNHet Bergse stadhuis mag dan (voorlopig?) uit de etalage zijn gehaald, wethouder Barry Jacobs meldde deze week dat er tientallen kandidaat-kopers zijn voor een aantal markante panden dat de gemeente kwijt wil. Immers, dat levert nu geld op en spaart veel toekomstig onderhoud uit.

 1. Poppodium Gebouw-T bestaat al tien jaar: ‘Klein, maar gezellig’
  PREMIUM

  Poppodium Gebouw-T bestaat al tien jaar: ‘Klein, maar gezellig’

  BERGEN OP ZOOM - Het initiatief kwam destijds van jongeren. Na sluiting van het populaire De Botte Hommel was er geen plek meer waar de jeugd naartoe kon. De gemeenteraad omarmde het idee en zo is Gebouw-T geboren. Vandaag exact tien jaar geleden, opende het poppodium voor het eerst de deuren. Die avond nog voor genodigden, maar daarna volgde een uitverkocht openingsweekend. Iedereen wilde wel even met eigen ogen zien wat er aan het Wilhelminaveld was geboren.
 1. LIVE: Inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris
  Play

  LIVE: Inaugura­tie van Joe Biden en Kamala Harris

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje