De Sinterklaasvoorstelling in een compleet uitverkocht theater De Maagd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sinterklaasvoorstelling in een compleet uitverkocht theater De Maagd. © Marina Popova/Pix4Profs

Kan De Maagd ook financieel de broek ophouden?
Dat is de grootste zorg van de Bergse gemeenteraad

BERGEN OP ZOOM - Als het aan de Bergse gemeenteraad ligt, kan theater De Maagd volgend jaar op ‘eigen benen’ staan. Maar dan moet de stadsschouwburg niet alleen op papier, maar ook financieel de broek kunnen ophouden.

 1. Martijn (20) geeft orgelconcert: ‘Noten lezen heb ik mezelf aangeleerd’

  Martijn (20) geeft orgelcon­cert: ‘Noten lezen heb ik mezelf aangeleerd’

  Het Willem van Leeuwen-orgel in de Ontmoetingskerk kent hij ondertussen als zijn broekzak. Geregeld beklimt Martijn Pieterman (20) op zondag de smalle trap naar het instrument, om de diensten van de protestante gemeente muzikaal te begeleiden. In de sfeervolle kerk aan het Bolwerk geeft de jonge organist zaterdagmiddag een concert, samen met zijn studiegenoten Steven Knieriem en Martijn Pranger. ,,Het orgel past hier heel mooi in de ruimte, ook qua klank.’’
 1. Droogvissen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal
  PREMIUM
  COLUMN

  Droogvis­sen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal

  Als komende zondagmiddag in Hoogerheide de strijd om de wereldtitels veldrijden losbarst, wordt vlakbij, aan de andere kant van de grens in Zwijndrecht, hard getraind voor een heel ander WK. Dat van het droogvissen, komende zomer in Tunesië. Ene Erik probeert er op een grote groene weide zijn vishaakje zo ver mogelijk weg te werpen. ‘Mensen vragen soms wat ik aan het doen ben. Karpers vangen, zeg ik dan. Graskarpers. Sommigen geloven het nog ook’, vertelde hij deze week op de radio.