Volledig scherm
Flinke file op de A58 richting Bergen op Zoom. © HV Zeeland

Joëlla (19) uit Hoogerheide gewond na botsing in file op A58: ‘In spiegel zag ik hem op mij afrijden’

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - Terwijl ze geen kant op kon zag Joëlla (19) uit Hoogerheide in haar achteruitkijkspiegel een auto met volle vaart op haar afkomen. De auto reed in op haar auto, terwijl ze stilstond in de file op de A58 bij Woensdrecht. Gewond ligt ze nu in het ziekenhuis en vertelt wat ze in de spiegel zag: ,,Die bestuurder keek op en schrok enorm toen hij zag dat alles voor hem stilstond.”

Vijf minuten na het ongeluk later lag Joëlla met een nekklem in de ambulance. Door de harde klap achterop, schoot haar auto door naar voren, waardoor die tussen twee voertuigen geklemd zat. Dankzij alle adrenaline kon ze na het ongeluk meteen uitstappen en belde als eerste haar moeder. ,,Ze vertelde dat ze net een zwaar ongeluk had gehad. Ik zei: je moet niet mij bellen maar 112", vertelt haar moeder Danielle Suijkerbuijk.

Onbekende schiet te hulp

Terwijl ze de hulpdiensten belde, kwam een andere bestuurder naar Joëlla toegerend. Op haar gezicht zat bloed, uit een sneetje vlak boven haar oog. De onbekende vrouw maakte haar gezicht schoon en ging naast haar zitten tot de ambulance kwam. ,,We willen graag weten wie ze is, omdat ze enorm geholpen heeft.”

Ook stuurde de vrouw de locatie van het ongeval naar de moeder van Joëlla, die vanuit Hoogerheide zo snel mogelijk naar haar toe reed. ,,Ik reed door de polder om dichtbij de snelweg te komen. Uiteindelijk sprong ik over een sloot en riep naar een agent op de weg om mij te helpen bij mijn dochter te komen.” De agent begeleidde haar naar de ambulance, die naast de file op de A58 stond. 

Samen reden ze naar het ziekenhuis. Op dit moment kijken artsen haar na. ,,Gelukkig kon ze alles navertellen”, zegt Danielle. De auto Volkswagen Polo van Joëlla is total loss. De bestuurder die op haar inreed is ongedeerd.

Volledig scherm
A58 bij knooppunt Markiezaat dicht door ongeval in de richting van Bergen op Zoom © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie