Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Rene Meuwissen van Jeugdbescherming Brabant: het extra geld is net genoeg om de salarisverhoging van het personeel te betalen. © Pix4Profs / Johan Wouters

Jeugdbescherming Brabant krijgt extra geld, maar de feestmutsen blijven in de kast

AchtergrondROOSENDAAL/BREDA - West- en Midden-Brabantse gemeenten moeten de portemonnee trekken om de gestegen arbeidskosten over 2019 bij Jeugdbescherming Brabant op te hoesten. Het lijkt hooguit een tijdelijk doekje voor het bloeden.

Ruim zes ton extra. Dat is volgens René Meuwissen, topman van Jeugdbescherming Brabant, het totaalbedrag dat gemeenten in Brabant alsnog moeten betalen als compensatie over 2019 voor gestegen arbeidstarieven. Bemiddelaars van de Jeugdautoriteit, in het leven geroepen door het Rijk, hebben dat bepaald. Het slepende financiële conflict tussen de gemeenten en Jeugdbescherming Brabant lijkt daarmee beslecht. Maar de feeststemming bij de jeugdbeschermers is ver te zoeken.

  1. Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp, een hoofdpijndossier dat wethouder Annette Stinenbosch woensdag heeft doen aftreden, kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht.