Koen Oosterwaal (midden voor) heft het glas met huurder/creatief ondernemers in het Patronaat, waar de laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing met bedrijfsruimten etc.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Oosterwaal (midden voor) heft het glas met huurder/creatief ondernemers in het Patronaat, waar de laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing met bedrijfsruimten etc. © Pix4Profs/Tonny Presser

Jeffrey en andere Bergse creatievelingen komen hier straks samen: ‘Het Patronaat is een inspirerende plek’

BERGEN OP ZOOM - Langzaam krijgen de kantoorruimtes in Het Patronaat in Bergen op Zoom steeds meer vorm. Net als de eivormige vergaderruimte die boven het schip van de voormalige noodkerk zweeft. Over twee maanden bruist het hier van creatief talent. De ondernemers die er gaan huren, staan te popelen.

  1. Creatieve ondernemers krijgen in Het Patronaat een eigen plek: ‘Ik wil mensen bij elkaar brengen’
    PREMIUM

    Creatieve onderne­mers krijgen in Het Patronaat een eigen plek: ‘Ik wil mensen bij elkaar brengen’

    BERGEN OP ZOOM - Midden in de bouwput, telefoon aan zijn oor en gebogen over een bouwtekening, staat Koen Oosterwaal, initiator van Het Patronaat. Het monumentale pand aan het Lourdesplein in de wijk Fort-Zeekant ondergaat een metamorfose. De voormalige noodkerk en later wijkcentrum 't Fort wordt omgetoverd tot een creatieve broedplaats voor ondernemers. ,,Ik hou ervan om mensen bij elkaar te brengen.”