Volledig scherm
PREMIUM
Jazzperience in Bergen op Zoom zou op het dak van parking De Parade plaatsvinden, maar vanwege het slechte weer werd uitgeweken naar De Stoelemat. © Pix4Profs/Johan Wouters

Jazzperience Bergen op Zoom: een belevenis om altijd te onthouden

BERGEN OP ZOOM - Ze hadden het allemaal goed voorbereid. Jazzperience op het bovendek van parkeergarage De Parade in Bergen op Zoom. Het zou een heel gesleep worden. Tafels, parasols, een bar en een complete keuken moesten op het bovendek worden geplaatst. Maar het weer was een spelbreker. Er moest zaterdagavond uitgeweken worden naar een andere waterdichte locatie. Waar dat zou zijn, werd geheim gehouden. 

De tweehonderd bezoekers die zich hadden aangemeld, werden zaterdagavond met champagne en oesters ontvangen bij KwikFit aan de Van Konijnenburgweg. Van daaruit gingen ze op weg naar de alternatieve locatie. ‘We gaan naar het Ministerie van Eten en Drinken’ werd er gefluisterd. 

 1. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.
 2. Personeel
  Van het land

  Personeel

  BERGEN OP ZOOM - September is altijd een drukke maand op het bedrijf. Al het oogstwerk komt tegelijkertijd en dat kan ook niet wachten. Mis je één dag met de snij- en spekbonenpluk? Dan zijn ze te groot en te dik. En blijven de appels te lang hangen, dan zijn ze overrijp en niet lekker meer. Nu lijkt dat alles simpel en ik kan me voorstellen dat je zegt: dan pluk je toch gewoon de appels en de bonen? Maar ondertussen moet ook dagelijks de suikermaïs, de bramen, de venkel, koolrabi, sla, pompoenen, peren en ga zo maar door worden geoogst.