Louis van der Kallen (BSD) stapt uit overleg om te komen tot gedragen keuzes voor bezuinigingen.
Volledig scherm
Louis van der Kallen (BSD) stapt uit overleg om te komen tot gedragen keuzes voor bezuinigingen. © Pix4profs/Iman Fase

Is Bergen op Zoom nog te redden? Politiek tot op het bot verdeeld

BERGEN OP ZOOM - De politieke eenheid in Bergen op Zoom ligt aan diggelen. Het lukt de Bergse fracties niet om eensgezind, zonder politiek te bedrijven, de stad van de financiële afgrond te redden. Naast Lijst Linssen en Steunpunt Bergen op Zoom is nu ook de fractie van de BSD afgehaakt bij het besloten overleg over deze reddingsoperatie. Grootste fractie GBWP overweegt hetzelfde te doen.

  1. Bergse politiek trekt aan noodrem: forse bezuinigingsoperatie loopt vertraging op

    Bergse politiek trekt aan noodrem: forse bezuini­gings­ope­ra­tie loopt vertraging op

    BERGEN OP ZOOM - Een krappe meerderheid van de gemeenteraad heeft deze week keihard aan de noodrem getrokken en daarmee abrupt een einde gemaakt aan de snelheid waarmee het college nog dit jaar miljoenen wilde bezuinigen.  Het college moet zijn huiswerk overdoen en met aparte  bezuinigingsvoorstellen komen voor onderwerpen die politiek gevoelig liggen zoals subsidies voor verenigingen en het onderhoud van de stad. 
  2. Vijftien miljoen bezuinigen lukt Bergen niet in 2021

    Vijftien miljoen bezuinigen lukt Bergen niet in 2021

    BERGEN OP ZOOM - Het lukt het Bergse zakencollege niet om komend jaar te voldoen aan de opdracht om structureel vijftien miljoen te bezuinigen. De begroting voor 2021 vertoont nog een miljoenentekort. Dat stellen Johan Rutten, directeur financiën en bedrijfsvoering en wethouder Mignon van der Zwan (sociale zaken en bedrijfsvoering). ,,We trekken er hard aan, staan in een hoge versnelling, maar de begroting moet wel realistisch zijn.”