Inspectie start onderzoek naar ongeluk waarbij veertien gewonden vielen in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Inspectie Veiligheid Defensie (IVD) gaat een reconstructie maken van de bliksem die woensdag insloeg in Ossendrecht. Daarbij raakten veertien scholieren gewond. 

De inspectie gaat onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, aan de hand van een reconstructie. ,,Daarmee onderzoeken we welke lessen hieruit te trekken zijn", vertelt Henk Blaauwgeers, hoofd strategie en organisatie bij IVD. 

‘Maanden duren’

Op dit moment wordt een plan van aanpak opgesteld en het onderzoek gestart. Hoelang het precies gaat duren, kan Blaauwgeers niet zeggen. ,,Dat hangt af van wat we gaan tegenkomen. We kijken naar de feiten, maar ook de achterliggende zaken. Dit gaat maanden duren.”

Het onderzoeksrapport dat de IVD opstelt, wordt doorgestuurd naar minister Anke Bijleveld van Defensie en de Tweede Kamer. 

Quote

We kijken naar de feiten, maar ook de achterlig­gen­de zaken

Henk Blaauwgeers, hoofd strategie en organisatie bij Inspectie Veiligheid Defensie
Volledig scherm
De voormalige Wilhelminakazerne in Ossendrecht. © Pix4Profs/Peter Braakmann
  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.