Lekker snuffelend op zoek naar iets van je gading en gezellig bijpraten tijdens de elfde editie van de straatrommelmarkt aan de Beatrixlaan.
Volledig scherm
Lekker snuffelend op zoek naar iets van je gading en gezellig bijpraten tijdens de elfde editie van de straatrommelmarkt aan de Beatrixlaan. © Pix4Profs/Tonny Presser

In de Bergse volkswijk Fort/Zeekant delen de buren lief en leed

BERGEN OP ZOOM - Tien jaar geleden besloten Ton van der Veeren en Mien Brok in de Beatrixlaan, waarin zij wonen, een straatrommelmarkt te houden. Elk jaar doen er meer buurtbewoners mee uit omliggende straten.

Fort/Zeekant is een echte volkswijk waar bewoners lief en leed delen. Een wijk waar de buren elkaar allemaal kennen. Ondertussen is in de organisatie van de straatrommelmarkt veel veranderd. Vier wijkbewoners zetten er nu jaarlijks de schouders onder. Doordat ook andere straten zich er bij aansluiten wordt de straatrommelmarkt steeds groter.

Gegroeid

Gisteren werd de elfde editie gehouden en deden de Prinses Irenestraat en het pleintje van de Prinses Marijkestraat ook mee. ,,We zijn ten opzichte van vorig jaar met de helft meer gegroeid tot 120 deelnemers. Ongeveer 80 procent van de kramen is ingevuld door de bewoners. Een plaats kost 10 euro”, vertelt Rob Langenberg, een van de organisatoren.

Quote

Ongeveer 80 procent van de kramen is ingevuld door de bewoners

Rob Langenberg

De muziek van dj Bram was in alle straten te horen en over het circuit liep amusementsband ExpresZo. Op verschillende plaatsen in de straten werd de vlag uitgehangen en het weer werkte, op één bui na, mee. Het was druk, gezellig en er werd goed verkocht. Er lag van alles te koop van vloerkleden tot strandstoelen, en kleding tot sleutelhangers.

Iedereen helpt elkaar

Quote

Iedereen helpt elkaar. Toen de bui viel hebben ze me geholpen bij het leggen van het dekzeil

Adje Hopmans

Adje Hopmans stond op de hoek van de Van der Spiegelstraat met haar spulletjes. ,,Ik sta hier voor de eerste keer. De sfeer is net als op Koningsdag. Iedereen helpt elkaar. Toen de bui viel hebben ze me geholpen bij het leggen van het dekzeil.”

Philip en Nelia Langenberg uit Steenbergen bieden veel spulletjes tegen billijke prijzen aan. ,,We hebben net als vorig jaar al best veel verkocht”, zegt Philip. ,,Maar we komen eigenlijk hier voor de gezelligheid.”

De rodeostier die in de Prinses Marijkestraat staat is net als het springkussen bij de jeugd zeer in trek. Slager Erik van der Borght staat naast de kraam van zijn schoonvader. Hij zegt zelf niets te verkopen, maar er te staan om met buurtbewoners te praten.