Volledig scherm
PREMIUM
De proefzwemsessie van zaterdag. Vlnr Peter Bogers, projectleider gemeente, Jan Bakker VUmc, Boris van der Linden en Walter van Krieken van De Schelp bespreken de resultaten. © Pix4profs/Iman Fase

In 2020 zwemmen in De Schelp? Nog even geduld!

BERGEN OP ZOOM - Voor zwembad De Schelp in Bergen op Zoom nadert het uur van de waarheid. Volgende week wordt duidelijk of en op welke termijn het bad weer open kan. De voortekenen lijken gunstig, maar nog niet alle hobbels zijn genomen. ,,Het is wachten op de uitkomsten van de laatste tests”, vertelt gemeentewoordvoerder Erwin Stander.

Afgelopen zaterdag hebben tientallen mensen meegedaan aan een proefzwemsessie. Mensen die regelmatig zwemmen in De Schelp maar ook leden van verenigingen. Ze konden erna aangeven of ze klachten hadden, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Het proefzwemmen vond plaats onder begeleiding van specialisten VUmc, het medisch centrum van Vrije Universiteit in Amsterdam. Deelnemers konden tot en met maandag klachten doorgeven, maar dat is volgens woordvoerder Stander niet gebeurd. ,,En daarmee is het proefzwemmen goed verlopen.”