Volledig scherm
De A29 werd afgesloten na het ongeval. Het verkeer werd later weggesluisd. © Rijkswaterstaat

Illegaal overlijdt na val uit vrachtwagen op A29, snelweg weer vrij

UpdateWILLEMSTAD - Op de A29 Bergen op Zoom richting Rotterdam is zaterdagmorgen bij knooppunt Hellegatsplein een persoon uit een rijdende vrachtwagen gevallen of gesprongen. De persoon is ter plekke overleden aan zijn of haar verwondingen, meldt de politie. De vrachtwagen was gevuld met acht illegalen, waarschijnlijk allen afkomstig uit Eritrea.

De traumahelikopter moest worden ingezet bij het ongeval. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer al te zijn overleden. Een woordvoerder van de politie kon niet bevestigen of het om een man of een vrouw gaat.

De vrachtwagen is afkomstig uit Roemenië. De chauffeur is aangehouden en wordt verdacht van mensensmokkel. Hij wordt gehoord. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. De aangetroffen personen uit de vrachtwagen zijn opgevangen op het bureau.

Door het ongeval was de A29 in de richting van Rotterdam uren lang afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij. 

De politie komt graag in contact met mensen die deze vrachtwagen hebben zien rijden op de A29. Het was een vrachtwagen met een aanhanger met Pools kenteken. Mogelijk dat er mensen zijn die hebben gezien waar deze vrachtwagen vandaan kwam. Neem dan contact op met 0800-6070.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.