Volledig scherm
PREMIUM
De boerenschuur in Oud-Vossemeer © HV Zeeland

Huurder van schuur met mega-cokewasserij in Oud-Vossemeer vrijgelaten

SINT PHILIPSLAND/OUD-VOSSEMEER - De  enige verdachte in het onderzoek naar de mega-cocaïnewasserij in Oud-Vossemeer, de huurder van het pand, is weer op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft zijn voorlopige hechtenis na twee maanden opgeheven. Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de man verdachte blijft.

De 54-jarige inwoner van Sint Philipsland was pas vijf weken huurder van de boerenschuur toen daar op 6 juni het cokelab, volgens de politie ‘een van de grootste van Nederland’, werd ontdekt. Advocaat mr. Maarten Pijnenburg zegt dat zijn cliënt schuld ontkent: ,,Hij is een gewone burger, heeft een goede baan in de chemische industrie, een prima maatschappelijke positie en een blanco strafblad. Hij zit niet in het criminele milieu en heeft geen schulden.”

  1. Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaanden
    teruglezen

    Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaan­den

    BREDA/STEENBERGEN - De politie heeft nieuw bewijs in het onderzoek naar de vermissing op 2 juni 2019 van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Een van de verdachten, een 18-jarige vrouw uit Steenbergen, heeft een belastende verklaring afgelegd over de rol van drie medeverdachten onder wie haar 39-jarige moeder en de (hoofd)verdachten Wanda van R. en haar partner Nicky S. Volg de rechtszaak live hieronder via Twitter.