Volledig scherm
PREMIUM
De boerenschuur in Oud-Vossemeer © HV Zeeland

Huurder van schuur met mega-cokewasserij in Oud-Vossemeer vrijgelaten

SINT PHILIPSLAND/OUD-VOSSEMEER - De  enige verdachte in het onderzoek naar de mega-cocaïnewasserij in Oud-Vossemeer, de huurder van het pand, is weer op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft zijn voorlopige hechtenis na twee maanden opgeheven. Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de man verdachte blijft.

De 54-jarige inwoner van Sint Philipsland was pas vijf weken huurder van de boerenschuur toen daar op 6 juni het cokelab, volgens de politie ‘een van de grootste van Nederland’, werd ontdekt. Advocaat mr. Maarten Pijnenburg zegt dat zijn cliënt schuld ontkent: ,,Hij is een gewone burger, heeft een goede baan in de chemische industrie, een prima maatschappelijke positie en een blanco strafblad. Hij zit niet in het criminele milieu en heeft geen schulden.”

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.