Een nieuw schoolgebouw voor deze leerlingen van basisschool De Poorte in Woensdrecht, dat moet er komen, samen met die van De Stappen in Hoogerheide. Maar hoe de route naar de oplevering van dat Integraal Kind Centrum (IKC) in 2023 moet lopen, is nog niet uitgekristalliseerd in de gemeenteraad.
Volledig scherm
Een nieuw schoolgebouw voor deze leerlingen van basisschool De Poorte in Woensdrecht, dat moet er komen, samen met die van De Stappen in Hoogerheide. Maar hoe de route naar de oplevering van dat Integraal Kind Centrum (IKC) in 2023 moet lopen, is nog niet uitgekristalliseerd in de gemeenteraad. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Huiswerk na verhitte scholendiscussie in Woensdrecht

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - Om in onderwijstermen te blijven: de discussie over huisvesting van scholen in de gemeente Woensdrecht in het algemeen, en over de nieuwbouw voor De Poorte en De Stappen in het bijzonder, heeft de raadsleden woensdag doen ‘nablijven’ tot tegen middernacht. De fracties én wethouder Lars van der Beek gaven elkaar huiswerk mee.

 1. Komt Bergen op Zoom onder curatele? ‘Zover is het nog lang niet’
  PREMIUM

  Komt Bergen op Zoom onder curatele? ‘Zover is het nog lang niet’

  BERGEN OP ZOOM - Is een artikel 12-status, waarbij de gemeente onder curatele van het rijk komt te staan, de oplossing voor Bergen op Zoom om uit de financiële problemen te komen? Financieel directeur Johan Rutten waagt dat te betwijfelen. ,,De ozb moet dan met tachtig procent omhoog, de speelruimte van de gemeente wordt tot een minimum beperkt en het is nog maar de vraag of het rijk met extra geld voor de stad over de brug komt.”
 1. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide

 2. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team