Volledig scherm
Adri Damen is blij dat de Huijbergse bibliotheek na acht jaar zoeken een nieuw onderkomen krijgt. © archieffoto Tonny Presser

Huijbergse bibliotheek krijgt ruimte bij De Kloek

HUIJBERGEN - Het ziet er naar uit dat na een zoektocht van acht jaar een nieuwe plek is gevonden voor de Huijbergse bibliotheek.

Momenteel zit de bieb nog in het voormalige gemeentehuis. Dat is echter verkocht aan bouwgroep De Nijs Soffers.

Aanbouw De Kloek

Nu wordt al acht jaar gezocht naar een nieuw onderkomen. Dat lijkt nu gevonden in nieuwbouw achter multifunctioneel centrum De Kloek in Huijbergen. De gemeente wil daar een ruimte aanbouwen. Dat wordt betaald met geld dat nog over is van het Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) Huijbergen.

Quote

We zijn nog in gesprek over hoe het gebouw eruit komt te zien maar de eerste schetsen zien er goed uit

Adri Damen, bibliotheek Huijbergen

 ,,We zijn nog in gesprek met het bibliotheekbestuur, en het ziet er positief uit’', zegt de Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal. Bestuursvoorzitter Adri Damen beaamt dat. ,,Ik ben blij dat er eindelijk een nieuwe plek is gevonden. We zijn nog in gesprek over hoe het gebouw eruit komt te zien maar de eerste schetsen zien er goed uit.”

Damen ziet dan ook geen beren meer op de weg en hoopt dat de bieb in de tweede helft van 2020 kan verhuizen. Aanvankelijk was er sprake van dat de bieb zou verkassen naar een gymzaal achter de Huijbergse basisschool. ,,Die verbouwing zou veel te duur worden. Daarom hebben we gekozen voor nieuwbouw”, legt Van Agtmaal uit.

molen Johanna

Ook de heemkundekring is nog onderdak in het voormalige gemeentehuis. Het is de bedoeling dat die een onderkomen krijgt in een educatieve ruimte naast de molen Johanna. Dat zou de heemkring dan samen gaan delen met de Huijbergse Molenstichting.

De kelder van het gemeentehuis wordt gebruikt voor opslag van materiaal van verenigingen. ,,Hier is ook een oplossing voor gevonden”, vertelt Van Agtmaal. ,,We hebben het voormalige scoutinggebouw aan de Staartsestraat opgeknapt. Daar kunnen verenigingen hun spullen kwijt.”