Horecaondernemers richten grotere terrassen in. v.l.n.r. : achter : Ralph van den Bergh (café het pleintje), Niels Kuijlen (het Raedthuys). Voor: Dave Machielsen & Joey de Rond (restaurant El Sueno)
Volledig scherm
Horecaondernemers richten grotere terrassen in. v.l.n.r. : achter : Ralph van den Bergh (café het pleintje), Niels Kuijlen (het Raedthuys). Voor: Dave Machielsen & Joey de Rond (restaurant El Sueno) © Pix4Profs/Tonny Presser

Horecaondernemers klaar om terras te openen

BERGEN OP ZOOM/HOOGERHEIDE/STEENBERGEN - De horecaondernemers op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide zijn de terrassen al volop aan het passen en meten. ,,In overleg met bouwbedrijf De Nijs, eigenaar van het plein, en de gemeente mag ik mijn terras fors uitbreiden”, zegt Niels Kuilen van restaurant het Raedthuys.

,,Met die uitbreiding kan ik ruimte bieden aan negentig klanten en dat is rendabel om de zaak draaiende te houden.” Ook Ralph van den Bergh van café ‘t Pleintje mag zijn terras tijdelijk uitbreiden. ,,Ik wou dat het al 1 juni was”, verzucht hij. ,,Ik ga dan om middernacht open om mijn vaste klanten te ontvangen.”

Verzoek bij gemeente

Het Beursplein in Bergen op Zoom is in de zomer normaal gezien volledig terras. Elke vierkante centimeter wordt bezet door een tafel of stoel. Dat wordt met 1,5 meter ertussen nog best passen en meten. En zorgt voor minder plekken. Eigenaar René van Ee, van Eten-Drinken-Slapen bij Van Ee heeft dan ook aan de gemeente gevraagd welke mogelijkheden er nog zijn. 

,,Daar krijgen we binnenkort uitsluitsel over. Ik heb bijvoorbeeld gevraagd of we ook op de overlooproute hiernaast tafels weg kunnen zetten. Het wordt voor de horeca wel moeilijk, met die 1,5 meter.”

Een groot terras

De Markt in Steenbergen zal straks waarschijnlijk volledig terras zijn. Zegt Peter Jongenelen van Het Hoofdkantoor. ,,Dat is het plan dat we nu hebben opgevat, een heel groot terras. Als het net zulk mooi weer is als de afgelopen tijd, dan is extra ruimte meer dan welkom. Maar daarover zijn we nog in gesprek met de gemeente.” Hij zelf is er in ieder geval al klaar voor. ,,Ik heb al extra tafels en stoelen besteld. We willen gaan knallen vanaf 1 juni.”