Volledig scherm
Een van de horecazaken in Hoogerheide is Bij de Pastorij. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Hoogerheide wil horecadorp zijn en geeft een gids uit

HOOGERHEIDE - Hoogerheide is veel meer dan alleen maar winkels. "We hebben in het dorp bijna 30 horecazaken", zegt Ruud de Weert van restaurant ‘Bij de Pastorij’. Samen met Niels van Elzakker, voorzitter van winkeliersvereniging Winkelhart uit Hoogerheide, nam hij het initiatief om Hoogerheide meer op de kaart te zetten als horecadorp. 

Van Elzakker vindt dat de naam Winkelhart Hoogerheide de lading niet dekt. "Die naam moet eigenlijk veranderd worden in Winkel- en Horecahart Hoogerheide". Om Hoogerheide als horecadorp meer bekendheid te geven is er een 18 pagina's tellende brochure gemaakt met een overzicht van bijna alle horecazaken in Hoogerheide en het dorp Woensdrecht. 

Geen concurrenten

De Weert zegt dat de horecaondernemers in Hoogerheide geen concurrenten van elkaar zijn. "Allemaal hebben we een goede klandizie en de diversiteit is groot". Hij noemt horecazaken met verschillende specialiteiten zoals Chinees en Spaans eten en cafetaria's. 

Vrijdagochtend werden Bij de Pastorij de eerste twee van tweeduizend brochures overhandigd aan de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen en wethouder van economische zaken Henk Kielman. Adriaansen gaat regelmatig een hapje eten bij de Hoogerheidese horeca. "In al die zaken is het goed toeven en goed eten", vindt hij. Volgens De Weert trekt de Hoogerheidese horeca steeds meer klanten van buiten de gemeente Woensdrecht. "Veel Belgen en ook veel inwoners van buurgemeente Bergen op Zoom schuiven bij ons aan". Van Elzakker zegt dat de brochure een echt Woensdrechts product is. "Het boekwerk is gedrukt bij drukkerij Van Gorsel, uit Calfven. Als ondernemers moeten we elkaar steunen", vindt hij.