Embed:

Hoezo niet repeteren? Bergse harmonie speelt solo samen

BERGEN OP ZOOM - Hoezo niet repeteren in coronatijd? De Bergse harmonie Kolping’s Zonen, ofwel De Sjefkes verzon een list. 

Op aangeven van dirigent Jeroen Geevers begonnen zo’n zestig muzikanten van de oudste harmonie van Bergen op Zoom (sinds 1871) tegelijkertijd thuis solo aan hun taak. Dat leverde een aanstekelijk én hilarisch filmpje op.

Quote

Wij laten ons niet overstem­men door corona

De Sjefkes, harmonie

Normaal gesproken repeteren ze iedere maandagavond in De Blokstallen, maar dat is nu te link. Op initiatief van Anouk van Broekhoven en Joris Schreurs kwam de digitale repetitie tot stand. ,,We wilden in deze onvoorstelbare tijd tóch samen muziek maken, als oppepper voor onze club. Ons niet laten overstemmen door corona. Dus iedereen thuis aan de slag.”

‘Oppepper’

,,Dat was een beetje onwennig: opstelling maken, camera een plekje geven, ben ik goed in beeld, kunnen ze mij horen, clicktrack van de dirigent aan, op tijd inzetten... Maar we hebben er veel plezier aan beleefd en het resultaat mag er zijn.”

Als oppepper in coronatijd repeteerden De Sjefkes thuis solo op aangeven van dirigent Jeroen Geevers. En maakten er een aanstekelijke video van.
Volledig scherm
Als oppepper in coronatijd repeteerden De Sjefkes thuis solo op aangeven van dirigent Jeroen Geevers. En maakten er een aanstekelijke video van. © Kolping's Zonen