Rens Meesters, gepensioneerd maar nog vaak op pad met racefiets of mountainbike, heeft een boek geschreven. Daarin staat wielrennen centraal.
Volledig scherm
Rens Meesters, gepensioneerd maar nog vaak op pad met racefiets of mountainbike, heeft een boek geschreven. Daarin staat wielrennen centraal. © Pix4Profs/Marina Popova

Hoe Louis en Dirk op de Brabantse Wal besmet raken met het wielervirus

BERGEN OP ZOOM - Twintig jaar lag het schrijfblokje met zijn handgeschreven aantekeningen in de kast. En keek Rens Meesters (69) er nauwelijks naar om. Sterker nog, hij was ze min of meer vergeten. Tot hij ze twee jaar terug herontdekte. Dat resulteerde in ‘Vanaf de schoolbanken de racefiets op’, een boek over opgroeien op de Brabantse Wal. Waarin de wielersport een dominante rol speelt.

 1. Van opblaas-wielrenster tot Peperbus: bij dit Bergse bedrijf weten ze hoe je een feestje aankleedt

  Van op­blaas-wielren­ster tot Peperbus: bij dit Bergse bedrijf weten ze hoe je een feestje aankleedt

  BERGEN OP ZOOM - Waar veel ondernemers in deze tijd gedwongen rustig aan doen, besloten Wim en Jacqueline Withagen van Je ziet toch een bedrijf dat je 25 jaar hebt opgebouwd uit je handen glippen, zonder dat er je ook maar iets aan kunt doen Attractieverhuur juist gas te geven. ,,We hadden ook kunnen stoppen met werken, maar daar voelen we ons nog te jong voor. Dus hebben we juist flink geïnvesteerd: we hebben twintig nieuwe feestpoppen en een tramstel gekocht.”
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'