Volledig scherm
De Parade in kerstsfeer, met arrenslee en spelletjes voor de kinderen bijvoorbeeld. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Het Winterhuis opent 23 november in binnenstad van Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - In winkelgebied de Parade in Bergen op Zoom wordt zaterdag 23 november het Winterhuis geopend. Vier zaterdagen lang is het Winterhuis in de Lombardenstraat te bezoeken. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met Sinterklaas en kerst.

Anne van Rijswijk, straatcoach van de Parade en eigenaresse van Retro Vinyl & Vintage, is blij dat het Winterhuis in 'haar straat’ komt: ,,Met een aantal ondernemers van de Lombardenstraat kleden we het programma van het Winterhuis aan. Dit is het tweede jaar dat het huis gevestigd is in een pand bij ons in de straat. Jammer dat er alleen op zaterdag iets te doen is in het pand. Ik hoop dat we op meerdere dagen iets leuks kunnen neerzetten, het Winterhuis staat toch de hele maand ingericht klaar om gebruik te worden,” aldus van Rijswijk.

Programma

Het programma begint op 23 november en is gewijd aan Sinterklaas.  Kinderen kunnen zich laten grimeren als Roetveegpiet, er zijn ook echte Pieten aanwezig en ze mogen pepernoten en popcorn scheppen. Op deze middag mogen de kinderen hier ook hun schoentje zetten, om de zaterdag erna deze rijkelijk gevuld met lekkernijen, weer op te halen.  Nadat de kinderen hun gevulde schoen op hebben gehaald, mogen ze een eigen speculaaspop versieren. 

Als de Sint weer naar Spanje is, wordt je in het Winterhuis vanaf 14 december in de kerststemming gebracht. De kinderen kunnen die dag een speurtocht lopen door de winkels van de Parade en gratis popcorn scheppen. Een week later is de Kerstman aanwezig in het winkelcentrum. 

Het Winterhuis is op de desbetreffende zaterdagen open van 12.00 uur tot 17.00 uur.