Volledig scherm
De auto boorde zich dwars door de gevel van de Emmauskerk in Bergen op Zoom. © Coen Hagenaars

Herstel van de Emmauskerk in Bergen op Zoom gaat weken duren, maar de diensten kunnen doorgaan

BERGEN OP ZOOM - Het herstellen van de gevel van de Emmauskerk in Bergen op Zoom gaat nog zeker weken duren. De diensten kunnen verder gewoon in het gebouw plaats blijven vinden. Alleen het verhuren van de vergaderzaal zit er voorlopig even niet in. 

Dat zegt Jos de Vries, voorzitter van het bestuur van de Emmauskerk, een dag nadat er een auto dwars door de gevel van de kerk aan de Korenberg reed. Daarbij raakte niemand gewond. De bestuurder van de auto - een automaat - verklaarde dat zijn voet van de rem op het gaspedaal schoot. 

Diensten gaan door

De diensten van zondag hebben ook gewoon in de kerk aan de Korenberg plaats gevonden. De kerkzaal en de ingang daarnaartoe raakten niet beschadigd. De auto reed een naastgelegen ruimte in, de gebruikt wordt als vergaderzaal en tijdens vieringen dienst doet als crèche. Op het moment van het ongeluk was er niemand in het gebouw aanwezig. 

Zaterdag is die gevel gestut en is de auto uit het gebouw verwijderd, weet De Vries. ,,En het gat is afgedekt. We kunnen gewoon onze kerk gebruiken, maar verhuren of gebruik maken van de vergaderzaal zit er voorlopig nog niet in.’’ 

Speciale stenen

Volgens De Vries moet komende week duidelijk worden wanneer de gevel gerepareerd kan worden. Zelf verwacht de voorzitter dat dit een paar weken in beslag zal nemen. ,,Want ik heb begrepen dat er een speciaal soort steen in de gevel is gebruikt. We horen komende week meer.’’