Volledig scherm
De fietspaden van de Halsterseweg Noord worden als onveilig ervaren. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Herinrichting Halsterseweg Noord gepland voor half 2020

HALSTEREN - De herinrichting van de Halsterseweg Noord in Halsteren staat gepland voor de tweede helft van 2020. Althans, dat is het streven van de gemeente Bergen op Zoom. Dat schrijft Patrick van der Velden in een reactie op een brief die de Bergse Fietsersbond onlangs naar het college heeft gestuurd.

De herinrichting van de weg bleek begin maart fors duurder uit te vallen dan verwacht. De gemeente komt 1,3 miljoen tekort voor de werkzaamheden en heeft ze daarom op de lange baan geschoven. Het was tot nu toe niet bekend hoe lang. Van der Velden gaf aan dat het maanden kon zijn, maar ook jaren. De gemeente gaat nu op zoek naar een oplossing en streeft naar de realisatie van de herinrichting vanaf half 2020, zegt de wethouder.

Onveilige fietspaden

In de brief van de Fietsersbond schreef voorzitter Piet Bruys te vrezen voor de veiligheid. Hij was bang dat de gemeente concessies ging doen op het gebied van veiligheid door het geldgebrek. Van der Velden had gezegd dat de werkzaamheden door zouden gaan, maar wellicht in een sobere vorm. Ook de dorpsraad van Halsteren klom onlangs in de pen. In een brief op poten drongen de leden erop aan om de aanpak van de weg zo spoedig mogelijk uit te voeren.

De herinrichting van de Halsterseweg Noord staat inmiddels al een paar jaar op de planning. De fietspaden worden als onveilig ervaren, de verlichting is verouderd en ook het wegprofiel voldoet niet meer aan de norm. De uitrit bij de Intratuin Halsteren is een knelpunt. Bovendien is de riolering oud en versleten.

Binnen budget

Hoe de herinrichting eruit gaat zien, is nog niet bekend. Van der Velden wil samen met onder andere de Fietsersbond en andere partijen op zoek gaan naar oplossingen die passen binnen het financiële budget en die rekening houden met de uiteenlopende belangen.