Het plan om het stadhuis van Bergen op Zoom te verkopen is een monumentale stad onwaardig, luidt de kritiek van erfgoedspecialist Tom van Eekelen, tot voor kort in dienst bij de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan om het stadhuis van Bergen op Zoom te verkopen is een monumentale stad onwaardig, luidt de kritiek van erfgoedspecialist Tom van Eekelen, tot voor kort in dienst bij de gemeente. © Pix4Profs/Marina Popova

Harde kritiek op verkoop monumenten zonder overleg: ‘Onzorgvuldig omgesprongen met vrijwilligers’

BERGEN OP ZOOM - Onzorgvuldig, ondoordacht, schadelijk en visieloos. Die keiharde kritiek uitten Bergse en Halsterse insprekers woensdagavond op de voorgenomen verkoop van monumenten en andere bezuinigingen door de gemeente. Veel verenigingen en vrijwilligers voelen zich totaal overvallen.

 1. Hoe ik in 7 jaar tijd liefde ging voelen voor Bergen op Zoom en Steenbergen
  PREMIUM
  column

  Hoe ik in 7 jaar tijd liefde ging voelen voor Bergen op Zoom en Steenber­gen

  Mijn allereerste verhaal in de papieren krant van BN DeStem stond er op 4 januari 2014 in: ‘Man valt patiënt aan in Amphia ziekenhuis.’ Destijds -zeven jaar geleden alweer!- begon ik namelijk op de online redactie waar ik vooral over het snelle nieuws schreef. Een klein, verlegen meisje dat net een jaar daarvoor was afgestudeerd. Dat kleine is nooit meer verdwenen, overigens. Inmiddels schrijf ik alweer vijf jaar over Steenbergen en iets korter over Bergen op Zoom.
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak