Volledig scherm
Organisatoren Aart Stuij en Jan Geers hebben onder andere Maan en Gerard Joling weten te strikken voor hun festival. © Willem Jongeneelen

Grote namen op tweedaags Carrousel Festival in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Twee avonden met een carrousel aan topartiesten in Bergen op Zoom. Voor minder doen de organisatoren Jan Geers en Aart Stuij het niet. ,,Gerard Joling treedt zelden op in Brabant. Maar wij hebben hem!"

Voor het tweede jaar verrijst er in het laatste weekend van augustus een heus festivaldorp aan de Boulevard op de Bergse Plaat. Het heeft er alle schijn van dat het Carrousel Festival, met op vrijdag een 'urban night' voor de jeugd en op zaterdag een Nederlandstalige feest, een vaste stek in gaat nemen in de evenementenkalender. 

Quote

Gerard Joling treedt zelden op in Brabant. Maar wij hebben hem!

Jan Geers en Aart Stuij , organisatoren

Geers: ,,We zijn er trots op iets goeds weg te zetten. Dit mag dan pas editie twee zijn, we hebben langer ervaring. Het festival is voortgekomen uit de Molenfeesten in Halsteren. We proberen nu vanuit nul opnieuw iets moois op te bouwen. Eerst zaaien, dan oogsten." 

Eerste editie was verliesgevend

De eerste editie trok in totaal 7000 bezoekers. Toch was het festival nog verliesgevend. Geers: ,,De zaterdagavond was toen gratis toegankelijk. Dit jaar wordt er beide dagen een, gelet op de topaffiche, bewust laag gehouden entree geheven. We gokken dit jaar op evenveel bezoekers. De voorverkoop verloopt alvast heel redelijk, al blijft het typisch Bergs vaak in de laatste week te beslissen."

Quote

De voorver­koop verloopt alvast heel redelijk, al blijft het typisch Bergs vaak in de laatste week te beslissen

Jan Geers, organisatie

Programma Carrousel Festival

23 augustus (v.a. 19.00 uur): Maan, Famke Louise, Biggi/Elton Jonathan, Jonna Fraser e.a.

24 augustus (v.a. 19.00 uur): Gerard Joling, Tino Martin, Roxeanne Hazes, Thomas Berge, Samantha Steenwijk e.a. 

Afwisseling

Aart Stuij van Stuijevents is verantwoordelijk voor het programma. ,,Ik koos voor afwisseling. Vrijdag zijn er zeven optredens, omlijst door een deejay. Maan en Famke Louise liggen goed in de markt bij middelbare scholieren. Ook jongeren tussen de 14 en 16 jaar zijn, onder begeleiding, welkom. Alcohol wordt er uiteraard slechts versterkt aan 18-plussers." 

Trots is Stuij ook op de zes uur durende aaneengesloten line-up van zaterdag. ,,Met Gerard Joling, Tino Martin, Samantha Steenwijk en Roxeanne Hazes hebben we vier toppers in huis. Joling blijft een attractie. Hij is leuk gek, en is slechts zelden te zien in Brabant. Ook Roxeanne Hazes is meer dan alleen een goede zangeres. Zij gaat op een geweldige manier met haar publiek om. Haar repertoire wijkt bovendien af van andere artiesten. Muzikaal gezien had ze ook zomaar op de vrijdag gepast."

Info/tickets: carrouselfestival.nl

  1. Leerling die kluisje voor vuurwerkbom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders
    PREMIUM

    Leerling die kluisje voor vuurwerk­bom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders

    BERGEN OP ZOOM - Een geschorste leerling van 't Rijks heeft via een kort geding geprobeerd op de Bergse scholengemeenschap te blijven. Hij is samen met twee schoolgenoten geschorst voor het vuurwerkincident op 25 november vorig jaar. De rechter oordeelt na bestudering van camerabeelden echter dat de school hem terecht heeft geschorst en overgeplaatst naar een andere onderwijsinstelling.