Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Politie.nl

Grootschalige controle bij grensdorpjes levert tientallen boetes en waarschuwingen op

BERGEN OP ZOOM - Bij meerdere controles in Putte, Huijbergen en Ossendrecht zijn woensdagmiddag in samenwerking met de politie België meerdere boetes en waarschuwingen uitgedeeld. 

Er werden 40 blaastests afgenomen en meerdere waarschuwingen uitgedeeld voor kapotte verlichting. Bij de controles werden er onder andere bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het niet tonen van het rijbewijs en een maal voor het hebben van een mes in de auto. 

Drugs

Een Belg werd betrapt met drie joints in zijn auto. En hij was niet de enige met marihuana in zijn auto. Twee maal werden er softdrugs in een voertuig aangetroffen. Een andere bestuurders bleek bij controle ook daadwerkelijk softdrugs gebruikt te hebben. Deze man kreeg naast een verbaal ook een rijontzegging van 24 uur. 

In Putte werden er bij de Joodse begraafplaats 3 voertuigen met Belgisch kentekenen gevonden die aan het wachten waren tot de controle was afgelopen. Deze werden alsnog onderzocht. De inzittenden verklaarden dat ze aan het wachten waren op hun wietdealer. Er werden in de auto's geen drugs aangetroffen. 

Vermist

Een van de motoragenten die ter plaatse was deed wel een heel onverwachte ontdekking. Hij hield een vrouw staande voor de controle en kwam er toen achter dat de vrouw als vermist stond opgegeven. De vermissingssituatie is vervolgens opgelost. 

Wat het precieze bedrag is dat in totaal aan boetes is uitgedeeld bij de samenwerkingscontrole, is nog niet bekendgemaakt. 

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.