Volledig scherm
PREMIUM
Goof Rijndorp ( links) en Peter van den Eijnden van het groenbedrijf Bras Fijnaart © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Groene Pluim zoekt de briljantjes onder de bedrijven

Vanuit West-Brabant verovert de Groene Pluim heel Nederland. Dat is de stellige overtuiging van Peter van den Eijnden, voorzitter van de organisatie achter dit bijzondere compliment. Dertien keer al uitgereikt, nummer veertien komt er in september aan. 

Bedrijven komen er  in de publieke opinie vaak slecht af. Maar er zijn genoeg bedrijven die iets positiefs doen. Die zich inzetten voor fatsoenlijke banen, duurzaam produceren, klimaatverandering tegengaan, samenwerking zoeken. Doelen die zijn afgeleid van de global goals van de Verenigde Naties voor een betere wereld. En als uitgangspunt dienen voor de Pluim.

  1. Leerling die kluisje voor vuurwerkbom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders
    PREMIUM

    Leerling die kluisje voor vuurwerk­bom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders

    BERGEN OP ZOOM - Een geschorste leerling van 't Rijks heeft via een kort geding geprobeerd op de Bergse scholengemeenschap te blijven. Hij is samen met twee schoolgenoten geschorst voor het vuurwerkincident op 25 november vorig jaar. De rechter oordeelt na bestudering van camerabeelden echter dat de school hem terecht heeft geschorst en overgeplaatst naar een andere onderwijsinstelling.