Volledig scherm
Grenshotel De Jonckheer in Ossendrecht telde al zo'n 60 kamers en is druk bezig met een verdubbeling naar circa 120 kamers. Het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt. FOTO : wethouder Hans de Waal (r.) en hoteleigenaar Ronny Jonckheere (l.) leggen bij wijze van symbolische handeling de eerste pan bij het bereiken van het hoogste punt. © Pix4Profs/Tonny Presser

Grenshotel De Jonckheer in Ossendrecht bereikt hoogste punt van nieuwbouw

OSSENDRECHT - Nog een klein half jaar en dan kan Grenshotel-restaurant de Jonckheer in Ossendrecht twee maal zoveel gasten herbergen als nu. Acht jaar geleden werd het grenshotel aan De Aanwas in Ossendrecht gebouwd en dat was meteen een schot in de roos. 

Alle 61 kamers zijn constant verhuurd en ook het restaurant en de vergaderzalen zijn in trek. Eigenaar Ronny de Jonckheere liep twee jaar geleden met het plan rond om zijn hotel uit te breiden of beter gezegd te verdubbelen. 

Afbouw

In september vorig jaar werd begonnen met de bouw met 58 kamers en een aantal feest en vergaderzalen. Jeroen de Nijs, projectleider bij bouwbedrijf De Nijs/Soffers verwacht dat in de loop van juni de eerste gasten hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gedeelte van De Jonckheer. "De buitenkant is gereed en we gaan nu beginnen met de afbouw.”

De Woensdrechtse wethouder Hans de Waal mocht gistermiddag de laatste dakpannen op het gebouw leggen. Hoogtevrees had hij niet. "Ik ben marnier geweest, dus niet bang aangelegd", riep hij. De Waal heeft behalve ruimtelijke ordening ook toerisme in zijn portefeuille zitten. "De Jonckheer zat voor het merendeel altijd vol met werklieden uit het Antwerpse havengebied. Nu komt er ook ruimte voor toeristen", verwacht De Waal. De Jonckheere is blij dat de bouw vlot verloopt. Tussen de vergunningsaanvraag van het eerste gedeelte van het hotel, en de start van de bouw zat bijna zes jaar vanwege buurtbewoners die bezwaar aantekende tegen de bouw van het hotel. "Nu neemt het hele project minder dan een jaar in beslag", verzucht De Jonckheere. Hij heeft alweer nieuwe toekomstplannen. "Een sauna en een wellness bij het hotel lijkt me wel wat".