Volledig scherm
PREMIUM
Het restafval wordt gewoon een keer in de twee weken opgehaald voorlopig. © Thinkstock

Goed nieuws: het wordt geen rommeltje in Bergen op Zoom

columnWat een rommeltje, hè in Bergen op Zoom? Of nouja. Het gaat geen rommeltje worden. Voorlopig houdt wethouder Andrew Harijgens namelijk zijn plan vast en kunnen we de grijze container vol restafval gewoon eens in de twee weken naar buiten rollen. Geen problemen met stinkende luiers, Ton Linssen mag zijn afval gewoon houden en hoeft het niet voor het stadhuis te dumpen. Louis van der Kallen maakte zich zorgen dat hij zijn katten het huis uit moest zetten, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Het extra afval dat de dieren produceren blijft Saver op het huidige ritme ophalen. Ook de Bergse natuur hoeft voorlopig niet te vrezen voor nog meer afvaldumpingen.

Goed nieuws dus, toch? Ja en nee. Dat er iets moet gebeuren aan de afvalstromen is duidelijk. Niet alleen omdat daar landelijke afspraken over zijn gemaakt en Bergen op Zoom nog altijd fors meer restafval heeft per inwoner dan gewenst. Maar ook omdat het gewoon enorm zonde is dat herbruikbare materialen bij het restafval worden gedumpt en zo de verbrandingsoven in verdwijnen.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.