Volledig scherm
PREMIUM
Het wemelde van de politieagenten zondagavond bij de Huisartsenpost in Bergen op Zoom. Twee mannen werden in de boeien geslagen na geweld tegen zorgmedewerkers. © MaRicMedia / Toby de Kort

Geweld tegen zorgverleners in West-Brabant stijgt gestaag: ’Mensen zijn ongeduldiger geworden’

BERGEN OP ZOOM - Patiënten die een grote mond op zetten of zelfs fysiek geweld gebruiken. Medewerkers op huisartsenposten, in ziekenhuizen en bij andere zorginstellingen zijn steeds vaker doelwit van agressie. ,,Mensen hebben minder geduld. Maar ook de hulpvragen zijn complexer geworden”, legt bestuurder Jan Verbaal van Huisartsenpost West-Brabant de vinger op de zere plek.

Verbaal reageert op het tumult van zondagavond op de huisartsenpost (HAP) in Bergen op Zoom. Een 26-jarige man en zijn vader (63) gingen daar zo door het lint dat de massaal uitgerukte politie met pepperspray spoot om de mannen op te pakken. De Bergenaar van 26 had eerder die avond al stampei gemaakt bij een andere instelling waar hij hulpverleners bedreigde met een mes en knuppel.

  1. De CatasTroffee: wie gaat er het leutigst om met de catastrofes van Bergen op Zoom?
    PREMIUM
    column

    De CatasTrof­fee: wie gaat er het leutigst om met de catastro­fes van Bergen op Zoom?

    Begint het al een beetje te jeuken? Nee, ik heb het nu even niet over symptomen die zwembad De Schelp kan veroorzaken. Het leutigste feest van het jaar staat weer voor de deur! Her en der is het al te zien in de stad: posters met grote neuzen en in de etalages zijn de ouwe bullen voorzichtig uitgestald. Volgende week begint het geneuzel weer, met het Neuzebal. En daarna is het drie weken lang dweilen voor de Krabben.