Gereedschap en handige vrijwilligers gezocht voor Solidariteitswerkplaats Huijbergen
HUIJBERGEN - De stichting Solidariteitswerkplaats Huijbergen zoekt nog steeds naar gebruikt gereedschap en naar vrijwilligers die dit gereedschap op willen knappen zodat het weer bruikbaar wordt.
De stichting is destijds ontstaan uit een samenwerking van Vraag en Aanbod Huijbergen en Gered Gereedschap. Vrijwilligers uit de regio knappen het oude handgereedschap op en geven het een tweede leven in een ontwikkelingsland. De vrijwilligers zijn drie ochtenden in de week in de werkplaats achter de brandweerkazerne in Huijbergen in de weer.
Tanzania
Toine Buckens van de Solidariteitswerkplaats geeft een voorbeeld van naar welke projecten het opgeknapte gereedschap naar toe gaat. ,,In Ludewa in Tanzania is een unieke combinatie van primair basisonderwijs voor weeskinderen, gehandicapten en albino’s. Met een vakgerichte opleiding krijgen ze de kans om in hun levensonderhoud te voorzien. In de avonduren zijn er cursussen voor jongeren die overdag naar een gewone middelbare school gaan”.
Buckens zegt dat iedereen een steentje bij kan dragen door oud gereedschap niet zo maar weg te gooien maar in de werkplaats af te geven of even te bellen, zodat het opgehaald kan worden. Ook vrijwilligers zijn nog steeds van welkom. De Solidariteitswerkplaats is bereikbaar onder nummer 06 –22335039.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUM
Boer Eric-Jan mag eindelijk een huis bouwen: ‘Alleen wel anderhalve ton meer kwijt, wie gaat dat betalen?’
HALSTEREN - De fundering is gestort, de eerste muren staan overeind. Drie jaar later dan gepland kijkt de Halsterse boer Eric-Jan van Trijen (36) vanuit zijn boerenschuur uit op de contouren van wat zijn langgekoesterde nieuwbouwwoning moet worden. -
PREMIUMonderscheiden
Gedecoreerde Eric (78): ‘Ik ben vervroegd met pensioen gegaan, maar ik vond dat niet zo prettig’
Eric Goossen (78) is al vijftig jaar actief voor de Hervormde Kerk. Binnen de Protestantse Gemeente is hij onder andere diaken, voorzitter van de kerkenraad en lid van de restauratiecommissie van de Ontmoetingskerk geweest. Ook is hij voorzitter van het Inloophuis. -
PREMIUM
Naar de huisarts in West-Brabant vrijdag? Grote kans dat praktijk gesloten is
Veel huisartsenpraktijken zijn vrijdag 1 juli gesloten en alleen voor spoedgevallen bereikbaar. De artsen reizen af naar Den Haag voor een landelijke manifestatie. Daar willen ze duidelijk maken dat de druk op de huisartsenzorg onhoudbaar begint te worden.
-
Trekker trekken op jubileumweekend van Dinteloordse carnavalsclub: ‘Je bestaat maar één keer 11 jaar’
DINTELOORD - Carnavalsclub CV Dun Dubbel Dees uit Dinteloord bestaat 11 jaar en organiseert een jubileumweekend. Omdat het afgelopen carnaval vanwege corona niet kon doorgaan, is het in juli feest. ,,We hopen op 200 bezoekers per dag.” -
PREMIUMEETRECENSIE
Ontspannen dineren bij Chefz Proeflokaal Oosterhout
Een warm zonnetje, een lekker maal dat met liefde en aandacht bereid is, een vriendelijke attente gastheer en goed gezelschap. Wat wil je nog meer? Nou, eh, niets eigenlijk. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.