Volledig scherm
PREMIUM
Bij het vervangen van de geluidsschermen langs de Randweg Noord in Bergen op Zoom zou de gemeente moeten kiezen voor een hogere schutting tegen de overlast van het groeiende vrachtverkeer, vindt onder meer buurtbewoner Jos Jansen. © peter van trijen/pix4profs

Geluidsscherm drukke Bergse randweg moet hoger, vinden omwonenden

BERGEN OP ZOOM - Alle geluidsschermen langs de Randweg Noord vervangen, maar de wand bij de Halsterseweg niet verhogen? Dat is een gemiste kans, vinden naaste bewoners die de meeste hinder ondervinden.

Vanuit zijn tuin aan het Bergse deel van de Halsterseweg, net achter de schermen, hoort en ziet Jos Jansen dagelijks veel vrachtwagens voorbij razen. De meeste steken boven de schutting uit. Ook de naburige familie Bakx heeft er last van. Dus klopten ze bij de gemeente aan toen ze hoorden over de vervangingsoperatie.

  1. Eerste hulp bij Vastenavend dankzij Joep
    Geneuzel

    Eerste hulp bij Vastena­vend dankzij Joep

    Wie door al dat geklaag en gezeik van de grootste sneuneuzen van Nederland, de familie van Rossem, heen keek, zag vooral iets heel moois op tv. Ons Krabbegat. Die prachtige, historische binnenstad waar ze doorheen liepen en zo weinig oog voor hadden. Maar stel je voor dat je uit de Randstad komt, datzelfde zag en dit weekend meteen die mooie stad wil ontdekken. Dan schrik je. Gelukkig heeft Joep Blokland van biercafé ‘t Locomotiefke daar een oplossing voor.