Volledig scherm
PREMIUM
Een zonnepark op een akker tussen de A4-afrit bij Hoogerheide en de Reimerswaalweg (linksboven op deze foto) acht het college van Woensdrecht ongewenst vanwege het zicht op de Brabantse Wal. © Peter de Brie

Geen zonnepark gewenst bij afrit A4 in Hoogerheide, vindt college

HOOGERHEIDE - Zonneparken zijn noodzakelijk voor de gemeente Woensdrecht om haar duurzaamheidsdoelen te halen, maar het college wil natuurgebieden en zichtlocaties op de Brabantse Wal uitsluiten. En juist zo'n plek heeft TP Solar op het oog.

De Woensdrechtse ambitie om in 2035 alleen nog energie uit duurzame bronnen te gebruiken maakt naast windenergie en panelen op daken ook 230 hectare aan zonneparken op de grond nodig. De discussie over een collegestuk met locaties (kansrijk of reserve) en eisen loopt.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.