Volledig scherm
PREMIUM
De eerste toertocht in 2009.

Geen toertochten meer over de Binnenschelde

BERGEN OP ZOOM - Het mag deze dagen flink vriezen, een derde toertocht op de Binnenschelde, zit er voorlopig niet in. Stichting IJsvermaak, die in de 21 jaar tijd dat het bestaat, twee keer zo’n tocht heeft georganiseerd, heeft de stekker eruit getrokken, vertelt voorzitter Kees Rommers. De organisatie wil geen schaatsevenement meer organiseren waarbij de regie en de verantwoordelijkheid volledig voor de stichting is.

,,De belangrijkste reden voor ons is dat het voorbereiden van zo’n tocht altijd heel veel tijd en werk kost. Je begint daar ver van tevoren mee en niet pas als het vriest”, zegt Rommers. ,,Dan ben je te laat. De afgelopen jaren is het twee keer doorgegaan en twee keer bijna. We hebben het een keer zelfs op de dag zelf af moeten lasten, omdat het weer omsloeg.”

  1. Voorstellingen Bontgemaauw: Plaatselijk talent scoort

    Voorstel­lin­gen Bontge­maauw: Plaatse­lijk talent scoort

    ZEVENBERGEN - Vijf voorstellingen Bontgemaauw met het pakkende thema 'Medisch Centrum Z' hebben laten zien wat een talent er rondloopt. De Zevenbergse carnavals revue - die afwisselend en met momenten sprankelend was - heeft het publiek weer laten genieten. Actuele thema's kwamen in vlot tempo langs, woordgrappen en recente gebeurtenissen passeerden de revue. Waar enkele artiesten in hun rol groeiden, wisten anderen alle dagen een hoog niveau te halen. Na zoveel voorstellingen zat er bij de cast de stemming goed in.