Volledig scherm
De Fransne hadden een groot bedrag aan cash geld bij zich. © Politie Bergen op Zoom

Frans duo voor witwassen opgepakt in Hoogerheide: duizenden euro's aan cash gevonden

HOOGERHEIDE - Op de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide zijn woensdagochtend twee Fransen in de kraag gegrepen. De twintigers zitten vast op verdenking van witwassen. 

De politie kreeg in de ochtend een melding binnen van een bezorgde weggebruiker, die een auto met een Frans kenteken op onveilige wijze over rijksweg A4 zag scheuren. Daar anticipeerde de politie op, waarna ze de auto om 10.15 uur op de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide aantroffen. In de auto overheerste een henneplucht, waarop de agenten de auto doorzochten.

Al snel kwam de aap uit de mouw: in een verborgen ruimte lagen duizenden euro's aan contanten. Een politiewoordvoerder wil niet zeggen hoe hoog het aangetroffen geldbedrag bedraagt. De Fransen, een 24-jarige man uit Asnières-sur-Seine en een 22-jarige man uit Cormeilles, zijn op verdenking vervolgens overgebracht naar een politiecellencomplex.

Een woordvoerder laat weten dat ze woensdag worden gehoord. Als de buitenlanders hun verklaring af hebben gegeven, neemt de officier van justitie de zaak over. 

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.